יתרונות דבש מנוקה
עפ”י מחקרים רבים, ביניהם על-ידי האיגוד הארצי של דבש מנוקה בניו זילנד, Unique Manuka Factor Honey Association) – UMFHA)
הדבש המיוצר מדבורים הניזונים מפרחי צמח המנוקה הוא בעל היתרונות הבריאותיים הבאים:
- מטפל בתופעות של מעי רגיז – IBS – Irritable Bowel Syndrome. שימוש בדבש מנוקה כתוסף תזונה על בסיס יומי תורם להעלמת הכאבים במעי הגס, להיעלמות ה’קירקורים’ בקיבה ולמניעת תופעות דלקתיות שהם חלק מתופעת המעי הרגיז.
- מטפל בריפוי פצעים, חתכים, כיבים ופרונקלים. בשל רמת חומציות נמוכה של 3.2 – 4.5 PH, הדבש גורם לשחרור חמצן למערכת הדם ובכך תורם לריפוי מזורז של הפצעים. הוא נימצא גם כמונע הופעת בקטריות מסוג סטרפטוקוקוס.
בשוק קיים כבר תכשיר משחתי מיוחד – MEDIHONEY – המיועד לטיפול מונע במקרים של פצעים ומוגלות. - טיפול ומניעת תופעות של אקנה ואקזמות. דבש מנוקה מכיל חומרים נוגדי חיידקים, חומצות אמינו וויטמינים ומינרלים.
- מטפל במניעת וריפוי אולקוסים בקיבה.מטפל במניעת וריפוי אולקוסים בקיבה.
- מרפא ומרגיע צרידות, כאבי גרון וסינוסיטיס.
- בבדיקות מעבדה של דבש מנוקה בריכוז גבוה התגלו ממצאים שבהזרקה תוך-ורידית לחולי סרטן התגלה שהדבש גרם להקטנת הגידול ובמקרים מסוימים גם להמתה של תאי הסרטן.
- מסייע בתופעות של חוסר שינה. בשל ריכוז הסוכר הטבעי בדבש, משתחרר אינסולין למערכת הדם הגורם לחומצת האמינו טריפטופן להגיע למוח. בשרשור תהליכים של ייצור ניאצין – סוג של ויטמין B – דרך סראטונין נוצר בסוף המלאטונין, החומר שגורם לנו להירדם.
- מסייע בבריאות השיניים בעזרת הימצאות של חומר אנטי בקטריאלי בשם ציטוקין.
מצ”ב טבלה של האיגוד המסביר את ההבדלים בדירוג הדבשים:
Grade Levels